به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی لاریجانی عصر امروز در شورای اداری استان قم که در تالار معصومیه استانداری برگزار شد با بیان اینکه وضعیت بودجه طی سال گذشته و امسال چندان خوب نیست اظهار کرد: این مشکل به همه استانها سرایت کرده و مخصوص استان قم نیست.
وی افزود: باید در بودجه 93 ردیفی به عنوان سفرهای خاص گذاشته شود تا توجه کافی به استان قم صورت بگیرد و لازم است نمایندگان قم پیگیر موضوع باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت پیگیری اقدامات تکمیلی در زمینه انتقال آب به قم خاطرنشان کرد: مشکلات مربوط به این طرح رفع خواهند شد تا وضع آب قم به طور کامل مشخص شود؛ امیدواریم با آبگیری سد کوچری نگرانیها در این زمینه برطرف شوند.
وی ادامه داد: در مورد متروی قم هم باید گفت احداث این پروژه با نگاهی به آینده قم ضروری است و شهرداری و شورا باید پیگیر موضوع باشند؛ 10 شهر پرجمعیت کشور طرحهایی به منظور احداث مترو دارند و بودجههایی برایشان اختصاص داده شده است.
لاریجانی با اشاره به احداث فرودگاه در قم عنوان داشت: تعداد زیادی از مسافران به مقصد قم از شهرهای دور و سایر کشورها هستند و اگر این فرودگاه هر چه زودتر تکمیل شود موجب رونق مسافرت به قم خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با وضعیت اقتصادی موجود بعید میدانم به سادگی بتوان همه پروژههای موجود در استانها را با کمکهای دولتی اجرایی کنیم زیرا در حال حاضر 400 هزار میلیارد تومان پروژه کلنگزده شده در کشور وجود دارد.
وی افزود: مدیران استانی باید برای حل مشکل پیشقدم شوند؛ یکی از راهها این است که تا جایی که میتوان پروژهها را به مردم واگذار کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه حتی اگر پروژههای نیمه تمام به طور رایگان هم واگذار شوند به نفع کشور خواهد بود گفت: باید از روشهای مختلف انگیزه را در مردم و بخش خصوصی ایجاد کنیم زیرا در بسیاری موارد جز در امور حاکمیتی میتوان پروژهها را به بخش غیر دولتی واگذاری کرد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه هماکنون 500 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد تصریح کرد: باید راه را باز کنیم تا این مبالغ وارد عرصه کار و تولید شوند.
وی گفت: در این میان نگاه تک بعدی راه به جایی نمیبرد؛ باید سعی کنیم در صحنه بینالمللی گشایش ایجاد کنیم که شامل تکنیکهای خودش است و در کنار آن باید به پویایی اقتصاد درونی هم بیندیشیم و بر اساس فرمایشات رهبری یعنی سیاست اقتصاد مقاومتی تلاش کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه افزایش توان تولید داخلی موجب افزایش قدرت چانهزنی بینالمللی ایران میشود تصریح کرد: در این بین باید به بازار خوب موجود در کشورهای همسایه برای شکوفایی اقتصادی خود توجه کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نوع بودجهنویسی در سالهای گذشته عنوان داشت: همواره منتظر بودهایم که نفت بفروشیم و سپس دولت وارد عرصه شود در حالی که عاقلانه نیست منابع نفت و گاز خود را به راحتی خرج کنیم.
وی افزود: در مردمی کردن اقتصاد باید ساز و کارهای جدید را به کار بگیریم و حمایتهای لازم را از استعدادهای جوان داشته باشیم تا سرمایههای سرگردان به سمت افزایش تولید داخلی حرکت کنند؛ استان قم باید در این زمینه پیگیری لازم را داشته باشد.
لاریجانی با بیان اینکه میتوان ارزیابی لازم را از پروژههای نیمه تمام در قم انجام داد گفت: به این ترتیب آن دسته از طرحها که قابلیت واگذاری دارند مشخص میشوند و این امر در نهایت موجب پویایی اقتصادی خواهد شد.
رئیس مجلس اظهار کرد: اگر بخواهیم در آینده اقتصاد پرتحرکی در قم داشته باشیم باید زمینه سرمایهگذاریهای بیشتر را فراهم سازیم.
وی افزود: برای افزایش شغل در قم باید ظرفیت صنعتی شدن و زائرپذیری را ارتقا داد و در این شرایط میتوان تسهیلات خوبی نیز از طریق فاینانس، صندوق توسعه ملی و بانکها جذب کرد.
رئیس مجلس با بیان اینکه هماکنون 500 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد، گفت: نگاه تک بعدی راه به جایی نمیبرد باید سعی کنیم در صحنه بینالمللی گشایش ایجاد کنیم.